Taller de Direcció 2016 intro

Taller de Direcció Mixtur 2016, amb Rut Schereiner

El Festival Mixtur, en col·laboració amb Fabra i Coats – Fàbrica de Creació, obre la inscripció al Taller de Direcció Mixtur 2016 com a activitat vinculada al Festival Mixtur 2016, que se celebrarà a Barcelona del 21 d’abril a l’1 de maig. La professora del taller serà la Directora d’Orquestra Rut Schereiner. La data límit per presentar-se a la convoctòria és el 7 de desembre de 2015.

PRORROGAT EL PERÍODE D'INSCRIPCIONS FINS A PRINCIPIS DEL 2016Pots consultar aquí les bases i fer la seva inscripció al Taller de Direcció Mixtur 2016


Programa general del taller

El taller tindrà lloc els dies 21 i 22 d’abril, i inclourà les activitats següents:

  1. Una sessió en la que es treballaran diversos aspectes tècnics i teòrics: anàlisi de partitures (formal, harmònic, melòdic, etc.) i preparació d’un assaig (previsió de dificultats, qüestions de precisió, de ritme, d’equilibri) així com el treball gestual sobre el silenci.
  2. Una sessió en la que es posaran en pràctica els aspectes treballats, fent especial atenció al treball gestual en relació a les obres del programa, així com al treball sobre l’espai i el timbre. Les obres treballades en la segona sessió del taller seran:
    • Ka, cinq poèmes musicaux (Urbana 7) de Luis Naón, especialment els moviments I, II i IV.
    • Una obra encarregada pel Festival Mixtur a partir de la Convocatòria Mixtur 2016, els resultats de la qual es publicaran durant el mes de desembre de 2015.
  3. L’assaig dirigit per Rut Schereiner amb l’Ensemble Diagonal per a la preparació del seu concert dins la programació del Festival Mixtur 2016, serà obert per als estudiants del taller.
  4. Màster Class amb els compositors residents del Taller de Composició i Experimentació Sonora Mixtur 2016.

Rut Schereiner

rutRut Schereiner és actualment la responsable de la classe de Direcció d'Orquestra del Conservatori de Reims (França) així com de l'orquestra simfònica d'aquesta institució.
És directora artística de l'Orquestra Inextempo, formada per estudiants de la Universitat de Reims i, juntament amb el compositor Luis Naón, directora artística de l'Ensemble Diagonal, dedicat a la creació musical contemporània.


Matrícula

  • Participants actius: 110€
  • Participants oients: 80€

La matrícula inclou l’accés gratuït a totes les altres activitats i concerts del Festival Mixtur 2016 tant per als
estudiants actius com per als oients, incloent també les màster class del Taller de Composició i Experimentació Sonora Mixtur 2016. L’organització es posarà en contacte amb els seleccionats durant el mes de gener, donant-los un plaç per confirmar la seva assistència mitjançant el pagament de la matrícula i l’enviament del comprovant de transferència a convocatories@mixturbcn.com. En cas que no es respecti el plaç establert, s’oferirà la plaça a la següent persona seleccionada en llista d’espera.