Tallers Mixtur 2017

TALLERS MIXTUR 2017

Mixtur continua el seu compromís amb la pedagogia amb 7 tallers que tindran lloc durant la seva edició del 2017: Taller de Composició i Experimentació Sonora, Taller de Direcció, Taller d’Improvisació i quatre Tallers d’Interpretació.

El Taller de Composició i Experimentació Sonora, que enguany celebra la seva quarta edició, es proposa d’oferir, tant a estudiants de composició de nivell mig i superior com a compositors en general, la possibilitat de treballar durant els dies del festival amb un compositor de prestigi, així com amb un grup instrumental professional. Aquest taller, reconegut a escala internacional, compta amb la participació de professors de renom que, seguint la línia marcada en les edicions anteriors, visitaran Barcelona com a part activa del Festival Mixtur. En aquesta ocasió comptarem amb els compositors europeus Pierluigi Billone, Christophe Havel i Wolfgang Heiniger, a més d’un dels compositors catalans amb més projecció tant a Espanya com a l’estranger, Hèctor Parra. Rodrigo Sigal, figura fonamental en el camp de la música electroacústica a Llatinoamèrica i director del CMMAS de Mèxic, també serà professor del Taller, així com Fabián Panisello, compositor i director argentí establert a Madrid i director de l’Escuela Superior de Música Reina Sofía.

Panisello estarà també al capdavant de la segona edició del Taller Mixtur de Direcció, una proposta pedagògica iniciada l’any passat amb Rut Schereiner. D’altra banda, el Taller d’Improvisació, arriba el 2017 a la seva 5a edició. Enguany el taller serà impartit pel contrabaixista i improvisador anglès Barry Guy.

Una de les novetats més importants del Festival Mixtur 2017 és la inclusió per primera vegada de tallers dedicats a intèrprets, una iniciativa que completa la forta aposta per la formació de primer nivell que els Tallers Pedagògics Mixtur ofereixen des dels seus inicis. Els estudiants tindran l’oportunitat de treballar amb Harry Sparnaay (Taller de Clarinet Baix), Miquel Bernat (Taller de Percussió), Jean-Pierre Dupuy (Taller de Piano) i Marie Bernadette Charrier (Taller de Saxo).


⇨ Taller de Composició i Experimentació Sonora

⇨ Taller d’Improvisació

⇨ Taller de Direcció

⇨ Tallers d’Interpretació