Projectes anteriors

PROJECTES ANTERIORS

Mixtur 2015

MIXTUR2015 El Festival Mixtur, festival de músiques de recerca i creació multidisciplinària, arriba a la seva quarta edició, amb una programació ampliada entre els dies 23 i 26 d’abril de 2015. Seguint la línia marcada en edicions anteriors, el Festival Mixtur es presenta amb l’objectiu de trencar el prejudici d’elitisme amb què sovint es titlla les noves músiques i inclou en la seva programació propostes inèdites al país, a més de seguir destinant un espai molt especial a les activitats pedagògiques (tallers de composició i d’improvisació). Així doncs, Fabra i Coats – Fàbrica de Creació de Barcelona, seu principal del festival, s’omplirà durant quatre dies amb un total de 15 concerts, incloent l’actuació d’ensembles internacionals de llarga trajectòria com l‘Ensemble Recherche o l’Ensemble 2e2m, i d’altres de nacionals com l’Ensemble CrossingLines, Vertixe Sonora Ensemble o BCN216, entre d’altres.

MIXTUR 2014

Mixtur 2014 petit

En la seva tercera edició, celebrada els dies 24, 25 i 26 d'abril del 2014, el FESTIVAL MIXTUR 2014 va comptar amb la participació de més de 50 artistes i col·laboradors, amb un total de 15 concerts i tot un seguit d'activitats pedagògiques: el Taller de Composició i Experimentació Sonora dirigit per José Manuel López López, l'acollida d'instal·lacions permanents i una taula rodona amb importants personalitats culturals de la ciutat. Aquesta edició suposa a més la consolidació del model internacional del festival amb la segona Convocatòria Mixtur, a la qual van participar 180 propostes de més de 30 països diferents.

MIXTUR 2013

Mixtur 2013 petit

Amb un total de 10 concerts, el FESTIVAL MIXTUR 2013, celebrat també a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats del 25 al 27 d'abril, va instaurar el seu model amb més de 70 artistes i col·laboradors, els quals també van formar part amb xerrades de personalitats fonamentals de l'actual cultura musical de la ciutat com són el compositor Josep Maria Mestres Quadreny i investigadors com Harry Sparnaay, Rubén López Cano, Luis Nacenta i Germán Gran Quesada, a més de l'aposta per les activitats pedagògiques i el suport a les instal·lacions multidisciplinars.

MIXTUR 2012

Mixtur 2012 petit

L'1 de juny de 2012 el projecte Mixtur va començar el seu camí amb NUCLI I PERIFÈRIA. Amb la clara intenció d'investigar altres posibilitats en el món de la creació musical, el Festival Mixtur va oferir aleshores la seva declaració d'intencions definint una manera d'enfrontar la creació: la recerca de nous llenguatges propis del nostre moment històric. La percepció multisensorial va marcar aquesta primera jornada a la Fabra i Coats amb obres de Stockhausen, Marc García Victoria, José Manuel Berenguer, Oliver Rappoport i Voro García, a més de la participació de projectes multidisciplinars de dansa o arts plàstiques.

ENCÀRRECS I SUPORT A LA NOVA CREACIÓ

Consulta aquí tots els encàrrecs de noves obres que el Festival Mixtur ha realitzat a compositors des de la seva primera edició l’any 2013.