Vitaliy Kyianytsia i Paul Beckett

Vitaliy Kyianytsia  (Ucraïna) i Paul Beckett (Regne Unit) M

08/04 - 17:00h - CONCERT N.19

Fabra i Coats-Fàbrica de Creació de Barcelona

Vitaliy Kyianytsia , piano Paul Beckett, viola


+ INFO: ⇨  Vitaliy Kyianytsia  ⇨ Paul Beckett ⇨ Convocatòria Mixtur ⇨ Encàrrecs


  COMPRAR TICKETS

PROGRAMA


- Prologue (1976) de Gérard Grisey (França) - 19’

per a viola

(1981) de Brian Ferneyhough (Regne Unit) - 4’

 per a piano

 - Flors i viola d’Eduard Resina (Catalunya, Espanya) - 6’ M

 per a viola i electrònica

- West Pole II (2009) de Panayiotis Kokoras (Grècia) - 9’

per a piano i electrònica

-PAUSA-

 (2016) de Jack Sheen (Regne Unit) - 10’

per a viola, piano i electrònica

- A due (1998) de Beat Furrer (Suïssa)- 17’

per a viola i piano

M- Intèrprets seleccionats a la Convocatòria Mixtur
M - Encàrrec Mixtur

Vitaliy Kyianytsia

Vitaliy Kyianytsia (1991) és un jove compositor i pianista ucranià. Va néixer a la ciutat de Kiev, on va començar la seva educació musical als 6 anys. Vitaliy és graduat en piano i composició per la Tchaikovsky National Musical Academy d’Ucraïna. Ha rebut nombrosos premis en prestigioses competicions internacionals com la 2016 Orleans Piano Competition, la Transatlantyk Instant Composition Contest (Polònia), la 2016 Masterpiece Management Competition (Alemanya), Karl Filtch International Piano Competition (Romania), entre d’altres. Vitaliy participa activament en esdeveniments de gran rellevància dins la música contemporània, com Lucerne Festival Academy 206, Impuls-2015 de Graz (Àustria), Klangspuren Schwaz 2014, etc. El repertori de Vitaliy és ample i inclou obres mestres de la música dels segle XX (Messiaen, Murail, Sciarrino, Nono, Boulez, Stockhausen, Silvestrov, Isang Yun, Ferneyhough) i XXI (Andre, Furrer, Dusapin, Kokoras, Unsuk Chin) i peces de joves compositors ucraïnesos i europeus. També treballa amb free jazz i música de jazz experimental, com a solista, amb ensembles i amb la Ukrainian Improvisational Orchestra en nombrosos projectes a Ucraïna. La seva música ha sigut interpretada a Polònia, Itàlia, Lituània, Alemanya, Romania, Rússia, França, Corea del Sud i en nombrosos festivals i sales de concert. És un dels fundadors de Sed Contra Ensemble de Kiev, sent-ne el pianista.

Paul Becket

El viola britànic Paul Beckett segueix guanyant reconeixement internacional com a intèrpret destacat de música clàssica contemporània. Paul va ser seleccionat per la International Ensemble Modern Academy (IEMA) de Frankfurt 2015-2016. Ha sigut artista escollit per la Bauhaus Residence a Dessau. Regularment col·labora amb Ensemble Modern, incloent-hi les estrenes europees de la peça Runner de Steve Reich a París, Amsterdam i Colònia. Ha treballat conjuntament amb els compositors Georges Aperghis i Helmut Lachenmann.

Ha tocat amb IEMA a Wittener Tage für Neue Kammermusik, al concert Newcomer i ha sigut solista a Hannes Kerschbaumer’s Kritzung a la WDR3. Aquesta interpretació va dur a un enregistrament a la WDR Köln per la producció del proper Wittener Festival CD.L’abril de 2017, en Paul és solista convidat a Two Days and Two Nights Festival d’Odessa (Ucraïna), tocant juntament amb Vitaliy Kyianytsia. A més de la seva feina amb Ensemble Modern, en Paul ha tocat amb Ensemble Interface, Sed Contra, Garth Knox i Megumi Kasakawa. El 2015 va realitzar la premiere ucraïnesa de la Sonata per a Viola de Ligeti, així com conferències i masterclasses al departament de corda de la Tchaikovsky National Academy of Music, de Kiev.

Paul va estudiar amb Mark Knight i Garth Knox, va assistir a Chethams School of Music, Royal Northern College of Music i a la Frankfurt Hochschule für Musik.