Ensemble DRAMA

06/04 - 17:30h - CONCERT N.11

Fabra i Coats-Fàbrica de Creació

Lluïsa Espigolé, piano

Erica Wise, violoncel


+ INFO:

⇨Ensemble DRAMA!


 COMPRAR TICKETS

PROGRAMA


- Tangible #2 de Raquel García-Tomás (Catalunya, Espanya) 8’

per a piano, violoncel, electrònica i vídeo

- L’electromechanique (2016) de Tomás Virgós (La Rioja, Espanya) 10’

per a piano, violoncel i electrònica

- Enlightened (2013) d’Íñigo Giner Miranda (País Basc, Espanya) 8’

per a violoncel i anells LED

- Custom #3 (Big Data) (2016) d’Óscar Escudero (Castella la Manxa, Espanya) 10’

per a piano, violoncel, electrònica i vídeo

- Empty Rooms (2016) de Raf Mur Ros (Andalucia, Espanya) 12’

per a keyboard, violoncel, dispositius midi, electrònica i vídeo

 


El projecte artístic de DRAMA! parteix d'una recerca de nous camins entre la música, la paraula i el moviment, aprofitant alhora tots aquells recursos que la contemporaneitat posa al nostre abast. Això suposa inevitablement un replantejament dels materials compositius i una ampliació del registre interpretatiu dels músics, que des de la segona meitat del segle XX fins als nostres dies no només han hagut d'adaptar-se a unes exigències tècniques cada vegada més grans, si no que han vist compromesa la seva funció amb l'arribada de conceptes com la multidisciplinareïtat o el gir performatiu de les arts.

A través d'aquests principis i d'aquesta nova concepció de l'intèrpret, DRAMA! pretén dinamitzar el teixit de joves creadors emergents dotant-los d'una plataforma d'experimentació per a desenvolupar la seva proposta artística personal. Per això DRAMA! ja volgut apostar en aquesta ocasió per a cinc joves compositors de l'escena nacional que encarnen cinc visions diferents i a la vegada complementàries de l'escriptura instrumental extesa a través de l'ús de l'electrònica i del video : Óscar Escudero, Raquel García-Tomás, Íñigo Giner, Raf Mur Ros i Tomás Virgós.

Erica Wise

Erica Lauren Wise és membre fundadora del Dalia Quartet i de Funktion i membre del Trio Lorca. Com a solista ha treballat amb els directors Michael Stern i Keith Lockhart, entre altres, actuant a l’Aspen Music Festival i al Jordan Hall de Boston, MA. Apassionada intèrpret de música de cambra, col·labora habitualment amb artistes com Kennedy Moretti, Cuarteto Quiroga, membres del Cuarteto Casals entre altres. Ferma valedora de la música de la nostra època, ha estrenat obres tant a nivell nacional com internacional, bé com a solista o com a membre de Funktion, de compositors com Yuval Gotlibovich, Joan Magrané, Octavi Rumbau, Tristan Perich, Óscar Escudero, Jakob Kirkegaard o Hanne Darboven. Com a professora ha impartit cursos a Espanya i als Estats Units. A partir de setembre de 2017 s'incorporarà com a professora de violoncel al Conservatori Superior de Música del Liceu.

Lluïsa Espigolé

Lluïsa Espigolé està especialitzada en el repertori contemporani per a piano; la seva activitat està centrada en la interpretació i estrenes d'obres de música comtemporània com a solista, música de cambra, ensembles així com també en projectes interdisciplinars. Col.labora amb diferents formacions entre les que destaquen l'Ensemble Adapter (Berlin), Ensemble Ascolta (Stuttgart), Ensemble CrossingLines (Barcelona), l'Ensemble DRAMA! (Madrid), Ensemble Modern (Frankfurt), Ensemble Plus Minus (London). Ha actuat entre d'altres al Lucerne Festival, Festival Musica Strasbourg, ISCM World Music Days, 8Brücken Köln, Sound of Stockholm, Sampler Series, Festival Mixtur, ArtsSònica, Mostra Sonora de Sueca, Theaterhaus (Stuttgart), Alte Oper (Frankfurt), Philarmonie Luxembourg, ZKM (Karlsruhe), Fundación Juan March (Madrid), l'Auditori (Barcelona). Actualment és professora de piano i música de càmara contemporània al Conservatorio Superior de Música de Aragón.