Instant composing

INSTANT COMPOSING

Carola Bauckholt, professora del Taller de Composició i Experimentació Sonora Mixtur 2018, presenta el taller "Instant Composing" per a artistes de diferents disciplines (compositors, músics, performers, improvisadores, etc.) amb l'ànim de desenvolupar, interpretar i aprofundir en peces breus a espais no convencionals. En grup exploraran conceptes musicals i teatrals i podran portar els seus instruments per investigar i dur a terme miniatures. El taller tindrà lloc el dissabte 21 d'abril de 10h a 16.30h en Fabra i Coats. Activitat gratuïta. Places limitades.


Regine Koerner

Un tema central del treball de Carola Bauckholt és l'anàlisi dels fenòmens de percepció i comprensió. Les seves composicions sovint esborren els límits entre les arts visuals, el teatre musical i la música de concert. Té un especial interès en l'ús de sons sorollosos, que sovint es produeixen per mitjans no convencionals (com a tècniques instrumentals esteses o portar objectes quotidians a la sala de concerts). És important tenir en compte que aquests sorolls no són solament part d'un tipus d'estructura compositiva predeterminada, sinó que s'estudien acuradament i es deixen lliures per desenvolupar-se al seu propi ritme, donant a les composicions un ritme únic.

Bauckholt és membre de Akademie der Künste a Berlín. En 2015, va ser nomenada professora de composició amb especialització en música contemporània en l'Anton Bruckner Privatuniversität de Linz, Àustria. Ha estat guardonada en Compositors joves de Renania del Nord-Westfàlia, BA Zimmermann Today, Bernd Alois Zimmermann Grant de la ciutat de Colònia, World Music Days (1987), Colònia-Nova York Exchange (1989), West German Ràdio Competition (1989) , Concurs Carl Maria von Weber (Dresden 1992/3), Concurs Internacional d'Orquestra Gedok (1994), Concurs de Compositors de Stuttgart (segon premi) i Concurs Internacional de Compositors Boswil (segon premi).