Núria Andorrà + Alumnes Institut Puigvert

25/04 - 18:00h - PROJECTE PEDAGÒGIC-CONCERT N. 8

Fabra i Coats - Fàbrica de Creació

Núria Andorrà i Alumnes de l'Institut Doctor Puigvert


 + INFO:

⇨Núria Andorrà

⇨Projecte Núria Andorrà i Institut Doctor Puigvert


ENTRADA GRATUÏTA


Amb el suport de:

PROGRAMA


Durant quatre mesos, Núria Andorrà treballarà amb els alumnes de 2n d’ESO de l’assignatura optativa de música i dansa de l’Institut Puigvert de Sant Andreu -dos grups d’uns 13 alumnes d’entre 13 i 14 anys-, amb l’objectiu de fomentar el seu interès per l’art i la creació i el llenguatge contemporanis des de la pràctica i l’experiència individual i en grup.

Andorrà farà èmfasi en el desenvolupament d’eines per potenciar la confiança, el treball de les emocions, la creativitat, l’exploració dels recursos propis, la recerca d’elements sensibles a potenciar i desenvolupar, l’escolta conscient, la presència, l’autoconeixement i les dinàmiques de grup.A través d’un treball setmanal, els participants en l’experiència aniran aprofundint en el llenguatge contemporani i en l’acció de la creació sonora i del moviment partint de l’experiència pròpia i creant nous elements sorgits de la pràctica i presa de consciència de grup.

Durant aquest període, en el qual l’important serà el procés de creació, s’anirà creant una peça site-specific composta per i des del grup, utilitzant les tècniques de composició a temps real i potenciant l’escolta com a element generador i creatiu. S’exploraran les àrees de potencial individual per fer un grup el més eficient possible, sortint de la zona de confort per a ampliar les competències individuals i col·lectives. S’utilitzarà com a element aglutinador el moviment sonor, el gest com a generador del so, de les frases i de la forma.

 


Núria Andorrà va obtenir el títol superior de percussió a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC), i posteriorment va estudiar a la Staatliche Hochschule für Musik Karlsruhe (Alemanya) on obté el diploma DKA i el Màster en Música Contemporània. Col·labora amb els grups de música contemporània Icarus Ensemble, Algoritmo, Ensemble Abstraï, Murtra Ensemble, Barcelona 216, Kammart, Patschwork Ensemble. També ha treballat amb Carles Santos, Matmos i en diferents espectacles interdisciplinars. Ha tocat amb Agustí Fernández, Le Quan Nihn, Ingar Zahr, Mats Gustafsson, Pablo Ledesma, Nate Wooley, Frances-Marie Uitti, Joe Morris, Ramon Prats, Tom Chant, Johannes Nästesjö, Nenad Markovic, Joachim Badenhorst, Yasmine Azaiez, Anne-liis Poll, Nuno Rebelo, Irene Aranda, Marc Vilanova, Alessandra Rombolà i amb els ballarins Manel Salas, Constanza Brncic, Iris Heitzinger, Julyen Hamilton i Paolo Cingolani. Ha donat classes d’improvisació a l’Esmuc i de percussió a al conservatori del Liceu i al de Reus. Ha programat a l’Ateneu de Barcelona, a l’Antic teatre de Barcelona i a l’Ex-designer.