Luis Tabuenca i Manuel Rodríguez

26/04 - 22:00h - CONCERT N.11

Fabra i Coats - Fàbrica de Creació

25/04 - 10:30h - ASSAIG OBERT

Fabra i Coats - Fàbrica de Creació


+ INFO:

⇨Luis Tabuenca


 COMPRAR TICKETS


PROGRAMA


- Trazos (2018)

Composició/improvisació per a dansa i bateria

**Artista o obra seleccionada a la Convocatòria Mixtur

 


Percussionista i compositor espanyol, el treball de Luis Tabuenca es centra en la creació i interpretació de música contemporània i experimental, formant part també de l’escena internacional d’improvisadors. Com a solista internacional, actua en sales d’Europa, Àfrica, Àsia i Amèrica tocant en festivals com el Monday Evening Concerts (Los Angeles, USA), Newbury Spring Festival (Anglaterra), Festival internacional de Performance (Bogotà, Colòmbia), Cairo Contemporary Music Days (Egipte) i el Festival Ensems (València, Espanya). 

Les composicions de Luis Tabuenca exploren els límits entre la música improvisada i la música escrita. La seva música ha sigut interpretada a Estats Units, Canadà, Bulgaria, Colòmbia, França, Regne Unit, Egipte i Espanya.

En la seva faceta d’educador, Tabuenca és convidat regularment  a fer tallers i classes magistrals en vàries universitat i institucions culturals. Ha estat artista resident a la Universitat de Nova York, Universitat de Canterbury (Anglaterra), Conservatori de Música de Seia (Portugal) i al Centre d’Arts el Sauzal (Espanya). Ha gravat per Mode Records, Aural Terrains, Sinkro Records, Verso i Acheulian Handaxe. Ha estat premiat en diversos concursos, becat pel govern d’Aragó, el Ministeri de Cultura Espanyol i la comissió Fulbright. És fundador i director artístic del Festival Internacional de Música Experimental (FAT).

Manuel Rodríguez és ballarí, coreògraf i artista visual. El seu treball es centra en el poder de la imatge i la seva abstracció, utilitzant l’escena com a camp de conflicte entre diferents llenguatges artístics amb la finalitat de transcendir la percepció i la forma, on el cos s’articula com una eina vehicular i plàstica.

Manuel Rodriguez neix a Úbeda (Jaén). Estudia Ballet Clàssic i Dansa contemporània al Conservatori professional de dansa Luis del Rio de Cordoba i al Real Conservatorio Profesional de Danza Mariemma de Madrid i també Arts Plàstiques a l’Escola d’Art Nº10 de Madrid.

El 2010 crea el seu primer solo titulat “LIMITS”amb el qual participa a diferents festivals i amb el qual obté diversos premis en concursos internacionals com Internacional ACT Festival (Bilbao), Certamen Coreográfico de Burgos/New York i Certamen Unidanza de Madrid. També en aquell mateix any rep el 2on premi del Certamen Coreografico de Madrid pel duo "Escuálido Marsupial", creat conjuntament amb Elias Aguirre. El 2012 crea la peça titulada “Loser Kings” i la seva versió curta "Fifht Corner", codirigida amb  Guido Sarli (Umma Umma Dance), amb el qual aconsegueix el 1r premi del Certmen Coreográfico Burgos/NYC, 1er premi al Certamen Coreografico de Madrid, 2n premi a la Copenhagen International Choreography Competition, prfemi a la producció Tanzcompanie of Graz Opera, a la International Choreography Competition No Ballet 2013 i una menció d’honor al 17è Certamen Coreográfico MasDanza. El 2014 estrena el seu solo "Screensaver" al Festival Salmon European Talents Upstream del Mercat de Les Flors de Barcelona, i en en la seva versió curta obté el primer premi al Gdansk International Solo Dance Contest 2014 de Polònia. El 2015 realitza una creació per a la  Tanzcompanie of Graz Opera d’Àustria codirigida conjuntament amb Guido Sarli. Recentment ha estat nominat als Premis de la Crítica en la categoria de millor ballarí per la seva interpretació de la peça "Voronia" de la companyia La Veronal. El 2016 estrena "R.E.M" al Mercat de les Flors / estival Salmon, una peça per a 7 intèrprets, nominada als premis Butaca 2016. El mateix any crea el solo "Blue Colored Sequence", un estudi previ de "R.E.M", al MACBA de Barcelona.