Jam Session Experimental

Fred Frith

27/04 - 21:30h - CONCERT N.14

Fabra i Coats - Fàbrica de Creació


COMPRAR TICKETS


 

PROGRAMA


Jam Session Experimental

Obertura amb Fred Frith

 


Multi-instrumentista, compositor i improvisador, Fred Frith porta fent soroll d’un tipus o d’un altre durant gairabé cinquanta anys, camp en el qual es va iniciar amb l’icònic col·lectiu de rock Henry Cow, del qual va ser co-fundador amb Tim Hodgkinson el 1968. Frith és conegut com a guitarrista elèctric i improvisador, compositor de cançons, de música per a cinema, dansa i teatre. A través de bandes com Art Bears, Massacre, Skeleton Crew, Keep the Dog, the Fred Frith Guitar Quartet i Cosa Brava, s’ha mantingut proper a les seves arrelsrock i folk mentre explorava en moltes altres direccions.

Frith ha compost música per a dansa al llarg de tota la seva carrera, camp en el qual ha treballat amb Rosalind Newman i Bebe Miller a Nova York, François Verret i Catherine Diverrès a França i Amanda Miller i la Pretty Ugly Dance Company a Alemanya. També ha compost per a dos documentals sobre el treball d’Anna Halprin. Les seves composicions han estat interpretades per conjunts com l’Arditti Quartet, l’Ensemble Modern, el Concerto Köln, el Galax Quartet, la BBC Scottish Symphony Orchestra, els quartets de saxos ROVA i Arte, les bandes de rock Sleepytime Gorilla Museum i Ground Zero i la Glasgow Improvisers’ Orchestra.

Ha rebut el Demetrio Stratos Prize per la seva trajectòria dins la música experimental i un doctorat honorari per la Universitat de Huddersfield en el seva terra natal de Yorkshire. Actualment dóna classes al llegendari epicentre de la música experimental americana, el Mills College d’Oakland, California, al programa de màster en improvisació a la Musik Akademie de Basilea, Suïssa, i com a professor convidat a la Universidad Austral a Valdivia, Xile, on ha col·laborat en la creació d’una nova Escola de Música i Art Sonor.