Concert electroacústic

Electroacústica i Videocreació II

 

29/04 - 13:00h - CONCERT N.19

Fabra i Coats-Fàbrica de Creació


+ INFO:

⇨Mario Mary

⇨Benjamin O'Brien

⇨Rita Torres


COMPRAR TICKETS


 

PROGRAMA


Convocatòria electro:

- Sal* (2016) de Mario Mary (França) - 9'

obra electroacústica.

- along the eaves* (2015) de Benjamin O’Brien (França) - 8'

obra electroacústica.

- Shaking Mendeleev in the Presence of a Guitar* (2005) de Rita Torres (Portugal) - 4'

obra electroacústica.

- Mark Wolf (Austràlia), Concert: Miniature (2018)- 2’.

- Isandro Ojeda (Andalusia), Concert: a man walking in a walkman/ misendrome (2014) - 4’.

videocreació.

- Xavier Palà i Nosàs (Catalunya), Within the rampart's crack (2017)- 2’.

- Esteban Ibarra (Argentina),  Brumeux  (2011) - 5’27’’.

obra electroacústica.

- Sabina Khujaeva (Uzbekistan), Concert: Wings (2017) - 4’.

obra electroacústica.

- Ricardo Tovar (Colòmbia), Concert: Miniature (2018) - 2’.

* Obra seleccionada a la Convocatòria Mixtur
** Participant del Taller de Composició i Experimentació Sonora

 


Mario Mary és Doctor en Estètica, Ciències i Tecnologia de les Arts” per la Universitat Paris VIII, França. Actualment, és professor de composició electroacústica a l’Acadèmia Rainier III de Mónaco i director artístic de Monaco Electroacoustique - Trobades internacionals de música electroacústica de Mónaco. Entre 1990 i 2010 va ensenyar composició assistida per ordinadors a la Universitat París VIII, on va crear i dirigir el Cicle de concerts de música per a ordiadors. Va treballar com a compositor i investigador a l’IRCAM (Centre Pompidou de París): AudioSculpt Cross-Synthesis Handbook (manual de síntesi creuada) et Des traitements en AudioSculpt contrôlés par Open Music (interfícies gràfiques de control). Va guanyar una vintena de premis de composició instrumental, electroacústica i mixta a França, Itàlia, Bèlgica, Finlàndia, Portugal, República Txeca, Brasil i Argentina. Va donar una cinquantena de conferències i cursos a diferents països d’Europa i d’Amèrica Llatina. Les seves preocupacions estètiques estan orientades cap a la cerca d’una música que generi signes emergents de tendències estètiques del nou segle. Des dels anys 90 desenvolupa les tècniques d’orquestració electroacústica i polifonia de l’espai.

Benjamin O'Brien compon, fa recerca i interpreta música acústica i electroacústica enfocat en conceptes com la music similarity, translation, i machine listening. Té els graus de composició de música i matemàtiques de la Universitat de Florida (PhD), Mills College (MA), i la Universitat de Virginia (BA). Benjamin ha estudiat música per ordinador, improvisació i teoria amb David Bernstein, Ted Coffey, Fred Frith, Paul Koonce, Roscoe Mitchell i Paul Richards. Les seves composicions han estat interpretades en festivals i conferències internacionals, incloent-hi la Conferència de Música per Ordinador Internacional, la Conferència d'Estudis de la Música Electroacústica, al Simposi Internacional d’Electroacústica de Toronto, i al Simposi SuperCollider. Alguns dels seus guardons inclouen Music OMI Fellowship (OMI Centre d'Arts Internacionals),  International Electroacoustic Music Young Composers Awards Finalist (Workshop on Computer Music and Audio Technology) i International Audio Artist Finalist (Radical dB Festival).  La seva feina ha estat publicada per Oxford University Press, Societat de Música Electroacústica dels Estats Units, Comunitat Canadenca d’Electroacústica, Taukay Edizioni Musicali i Naucleshg. Actualment viu a Marsella, França, on és membre del Laboratori de Música i Informàtica de Marsella.

Rita Torres (Lisboa, Portugal, 1977) és actualment investigadora a la Universitat Évora (Portugal). Té un Doctorat en Ciència i Tecnologia de les Arts per la Universitat Catòlica Portuguesa, així com graus en Enginyeria Química, Guitarra, Musicologia Informàtica Musical i Composició. El seu projecte de recerca actual es centra en els multifònics de la guitarra.